måndag 7 juni 2010

Skrämseltaktik?

Kvällstidningarna har ofta rubriker som låter värre an vad själva situationen är. Att skrämma konsumenterna är det bästa sättet att få dem att konsumera mer.

Även Svt har passat på att skriva en saftig rubrik: "Statliga miljoner till diskriminerande förbund". Och ja, det stämmer. Men det känns som om det blir lite felvinklat när det sedan i ingressen står:

"Religiösa ungdomsförbund har fått 48 miljoner kronor i bidrag från Ungdomsstyrelsen, trots att flera av dem öppet uttalar sig kritiskt mot homo-, bi- och transsexuella."

I själva artikeln kan man läsa om vilka ungdomsförbund det är, men i ingressen verkar det som om de flesta av det religiösa ungdomsförbunden diskriminerar.

Idag kom fortsättningen på historien. Och det visar sej att de förbund som är aktuella tillsammans har fått 3 miljoner i bidrag. 3 av 48.

Summa sumarum: Diskriminering är hemskt, men långt ifrån alla religiösa ungdomsförbund diskriminerar homosexuella. Vi i Svenska Kyrkans Unga blev också intervjuade och lyfts inte fram i rapporteringen, för vi har inte problem med detta. Långt ifrån, faktiskt.

2 kommentarer:

Rasmus sa...

Sant. Dessvärre är det väl princip bara föreningarna kring Svenska kyrkan som accepterar homosexualitet. Homosexuella har funnits i alla tider och finns i alla länder och inom alla kulturer, så jag förstår verkligen inte var problemet ligger. Tur att det i alla fall finns en religiös organisation som (i alla fall utåt sett) försöker leva på 2000-talet.

Fluff sa...

Läste artikeln och den länkade till en teologi kands blogg. Både bloggen och framförallt kommentarerna på inlägget var väldigt intressanta.
Tror du skulle uppskatta att läsa det Ellie.

http://davidwillgren.blogspot.com/2010/06/trottsam-retorik.html

Rasmus: En tanke jag tänkt ibland. Vad har årtalet med levnadssätt att göra? Om vi skulle granska länderna i världen skulle väl homosexuella vara förtryckta i en majoritet av dem (tror jag), så 2000talets anda är väl snarare förtryck än öppenhet?