fredag 5 december 2008

Om en sisådär 20 minuter..

..kan jag ta och öppna lucka nummer 6 på min choklad-adventskalender, en kalender (inte bara min, utan choklad-adventskalendrar i allmänhet) som väcker mycket känslor. Frågan är:
-Är chokladen i en chokladadventskalender verkligen god? ..och
-Går det verkligen att stå emot och bara öppna en lucka per dag fram till julafton (oavsett om man ens gillar chokladen eller inte..)?

6 kommentarer:

Josef K sa...

chokladen i en adventsjulkalender är inte verkligen god. det finns choklad som är tusen gånger godare, men schoklad är alltid gott. nästan. och ja man kan hålla sig från att öppna mer en en lucka om dagen. nu slår det mig tex att jag har ett gäng luckor att öppna. det blir gott för mig.

Anonym sa...

Det borde finnas chokladkalendrar med fair trade-choklad. Och olika sorters choklad olika dagar så man inte får samma varje dag... Lite nougat nån dag kanske... :D

Ellinor sa...

Hanna: Bra idé! Då blir ju varje dag en överraskning! Något som gör det lite tråkigt nu är att man vet att det är exakt samma choklad varje gång, och är man sugen på den så försvinner 24 luckor väääldigt snabbt.

Josef: Choklad är inte alls alltid gott.. men jag gillar chokladen i kalendrarna.
Okej, så du klarar av att inte äta före, men du klarar ju inte av att äta en varje dag, eftersom du tydligen har ett helt gäng att äta ikapp.

Josef K sa...

a och nu så har jga ännu mer för jag har fortafarnde inte ätit ikapp dem. dumnt av mig. men jag har haft annat godis.

och anna om du nu läser detta så vill jag trotts min glömska gärna ha en kaleder nästa år.

Anonym sa...

Jag bodde i köln med en ytterst konstig man. han köpte en kalender för inte mindre än 25 euro. Sedan kom han på att han inte tycker om choklad, och absolut inte kan, alltså inte vikt och skit, utan inte orkar är godis varje dag. Bra för mig, men trots allt konfunderand.

Annars är faktiskt chokladen god trots kvalitet. och man får EJ öppna luckor i förväg, i så fal får man ju skaka kaledern så chokladen ramlar ut genom en redan öppnad lucka. Men att öppna i förväg är helgerån! och ibland kan faktiskt planerad, uppenbar besvikelse vara något positivt, när man öppnar en tom lucka.

Anonym sa...

Jag kör faktiskt också på chockladkalender. Typ.
Jag har nämligen ätit ungefär en chockladkaka varje dag i december hittills. Diabetes här kommer jag!