tisdag 10 maj 2011

Livet i Uppsala

Man kan anklaga min bror Fredrik för att vara många saker; rollspelsnörd, brädspelsfantast, pepsiberoende, städundvikande, men man kan inte kalla honom fantasilös. För kreativitet, det har han. Och i ögonblicken av inspiration försvinner varje uns av lathet.

Fredriks tangentbord har av okänd anledning gett upp, vilket har lett till att Fredrik har ett tangentbord på sin dataskärm, som man får klicka med muspekaren på varje bokstav för att skriva på...! Det tar alltså uppskattningsvis 20 gånger så lång tid att skriva en mening på skärmen än vad det gör på ett vanligt tangentbord. Trots detta tog Fredrik tillfället i akt att skicka detta underhållande mejl till gänget (aka hemiterna) på Norrbyhus (att det är gemener istället för versaler lite här och där är med tanke på omständigheterna ursäktligt, tycker jag!):

Ett sorgebud
Vänner, kamrater, hemiter. Det är med djup sorg jag tar på mig bördan att meddela er att Stig avlidit.
Denna magnifika sjukdomsbärande husgäst var med oss blott en kort stund men gav oss en helt ny syn på norrbyhus och vår tillvaro här.
Utan honom hade vi till exempel kanske aldrig insett det dåraktiga med att lämna matrester i soppåsar i anslutning till källaren.
Stig var en ung gnagare av släktet brunråtta och hittades död utanför sitt hem vid halv sjutiden dagen för denna sändelse.
Men eftersom Stig, precis som alla andra av sitt släkte var nattaktiv, samt infinnandet av rigor mortis, kan vi anta att döden infann sig natten innan
någonstans mellan 00.00-05.00 Då hans hals var krossad av en råttfälla torde lidandet varit minimalt.
Stig skall i enlighet med upphittarens önskning kremeras på den lokala sopstationen. För fler detaljer om tid och plats, vänligen kontakta
uppsala sophantering.

Allt gott
Fredrik Olsson

Vi hann ej säga Dig farväl
ty döden kom så fort
Men nu vi säga Dig
vårt tack
vid evighetens port.

1 kommentar:

Anonym sa...

mamma säger

Dettta är "Jääättekul".Jag väntar fortfarande på Fredriks första bok!!!