fredag 6 juni 2008

Fira jorden genom att förstöra den

Idag är det den svenska nationaldagen. Den firades stort i Stockholm, där man släppte iväg 50.000 heliumfyllda ballonger, vilket inte är sådär jättebra för miljön. Jag tycker att det känns lite konstigt att fira ett land genom att förstöra miljön, men det kanske bara är jag..?

I Sydney gjorde de något ännu mer paradoxalt. Earth Hour (citat wikipedia.org:)
"is an annual international event created by /.../ WWF /.../ that asks households and businesses to turn off their non-essential lights and electrical appliances for one hour to raise awareness towards the need to take action on climate change" Svart på vitt, för att ta göra något åt klimatförändringen.
-Och vad gör idioterna? Jo, inviger Earth Hour med... fyrverkerier! För det är ju inte skadligt för miljön, nej, nej.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tja du har rätt till en viss del..
Men vad är ett kalas utan ballonger?
Visst ska man väl tänka på miljön men det går ju inte alltid hand i hand med det man vill göra och det som är kul.

Däremot det där med earth hour är ju lite stick i stäv med vad de vill komma åt, där har du väl inte tänkt alls, känns lite som de som jobbar åt ICA i Kungälv, de tänker inte heller något, speciellt inte om miljön och bra logistik som gör det bra för miljön.

Men men vissa har inte fler hjärnceller än två så man ska inte förvänta sig mer av dem heller då ^^,

*kram*

Anonym sa...

En annan paradoxal sak isammanhanget är att det inte alls är säkert att det är bra för miljön att släcka ned massa saker. Dels skapar detta stora påfrestningar på elnäten vilket kan leda till negativa konsekvenser och blir det stor fluktuationer i elnätet så måste energin ändå brännas på något sätt för allt går inte att lagra.
lägg till detta att många av våra elektriska prylar tar mer energi att starta upp än att bara hålla igång..

Ellinor sa...

Lobo: det där med hur mycket energi som går åt till att starta upp alla elektriska apparater igen tänkte jag också på. Måste kolla noggrannare på om det verkligen är bra.
Nej... långsiktigt tänkande före paradoxala miljö-jippon!