söndag 31 maj 2009

Friluftsliv: Special Edition 2

Idag kommer pojken hem. Och detta firas med fler nördiga foton från kategorin trähantverk:

Och dagens fråga är: Gissa träslaget!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ek?

Ellinor sa...

Vi har en modig tävlande hittills. Och en gissning, som definitivt är ett träslag och som därför också kan vara det rätta svaret.
(Cred till Ettunk!)

Mer tävlingsbidrag tack! Tävlingen stänger på onsdag, och vinnaren får ett pris!

Anonym sa...

Oooo! Ett pris! Coolt! ^^

Anonym sa...

Litet fuskigt tycker jag nog att det här är. Tävlingen borde ju ha legat ute innan de där "nördiga" Sjövikarna kom hem från sin paddling! Nu kommer ju Josef eller Adrian eller någon av de andra att kamma hem priset. Men det ser ut att vara en typ kökslucka och dessutom ganska tätvuxet, så jag satsar nog också på ek. Eller....så är detta en slamkrypare! Och är en detalj ifrån en gammal spegeldörr, där någon har ådrat med hjälp av färg,så att det ska se ut som typ ek, och då är det alltså något annat träslag på själva dörren! Hmmm....
"Svärmor"

ida sa...

Bara för att utmana knutt säger jag...Björk!! jag hoppas alla som tävlar får en ´kram? :) <3

Ellinor sa...

En av de tävlande, nämligen Ida, har lämnat ett utmärkt förslag: ALLA som deltar i tävlingen får en kram!

Svärmor: Så ditt svar blir alltså..?
Klart det är lite fuskigt. Men jag är inte i friluftssvängen och jag kan ändå urskilja ett träslag utifrån det som syns på bilden.

Fredrik Olsson sa...

Gran?

Anonym sa...

Svärfar bidrar nu med sin synpunkt till tävlingen: "Det ser ut som locket på en kista!" Gissa vilken branch han är i?! Hans alternativ är annars en klassiskt fanerad spånskiva. Är kistorna gjorda av det...
Jag kanske var otydlig med mitt svar (i alla fall tycker svärdottern detta), men jag går nog på den ådrade dörren, som alltså då är ådrad för att se ut som ek.
"Svärmor"

Josef K sa...

jag skulle säga att det är ek. det är förmörkt och för tätporigt för ask tycker jag. det är synd att man inte kan förstora bilden för då skulle man kunna se om den var ströporig och hade den varit det så hade man kunnat på rak arm säga att det var ek. men jag håller kvar vid ek.

Anonym sa...

Sedär - friluftsfantasterna har börjat dyka upp från fjällbäckarna!Med synpunkter!På trätävlingen!
Välkommen till civilisationen, Josef! Nu är jag väldigt spänd på resultatet av denna tävling måste jag säga, eftersom denna kväll torde vara den sista för inlägg.
"Svärmor" och mamma