onsdag 12 december 2007

Ketchup

Ketchup och pasta hör helt enkelt ihop. Ketchup och friterat likaså. Men här ser österrikarna (och südtirolarna) snett på en om man har ketchup på makaronerna. Usch, vad äckligt! Det enda som duger till pasta är nämligen Tomatensugo (tomatsås) och till den friterade wienerschnitzeln med pommes har man lingonsylt.

Varför finns det ens ketchup i detta land, när två av de främsta användningsområdena försvinner? För pommes fritens skull (men inte om man har schnitzel till..) och för hamburgarna -något som aldrig lagas i de österrikiska studenthemsköken. Ändå står det ketchup i var och varannan kylskåpshylla. Jag frågar mej återigen varför?


Jo, för här gör de varma mackor (med ost, paprika, skinka, hela köret) i ugnen som de sedan äter med ketchup på. Eller, varför inte slänga på lite ketchup på den nybakta pizzan, i sann österrikisk anda. Närmare bestämt så tar de och lägger en klick ketchup på ena sidan av tallriken, och doppar smörgåsen eller pizzan i den röda härligheten.

Felix gör det goda godare. Ketchup är till för att göra maten godare, men österrikarna förstör den..

2 kommentarer:

Anonym sa...

hihi, har du testat en annan tysk specialite: popcorn.. i florsocker! En av våra stcakars tyska volontärer vi hade (98/99 eller nåt) fick till updrag att poppa popcorn till hela juniorgänget..och självklart häller hon florsocker på vad annars !?..Ingen höjdare precis..

vidare kan man äte ketschup på fläskpannkaka, kan du säga åt dom, om dom ändå e inne på o förstöra smaklökarna aldeles.

have it youre way!
kram'12

Josef K sa...

fin ketchup kultur. jag tycker att vi borde ta efter.....eller inte.